Drinkwater leiding aanleg, reparatie, inspectie onderhoud

Een drinkwatersysteem moet voldoen aan strenge normen. Een goed ontwerp en een nauwkeurige berekening is daarbij een belangrijke eis.

Daar kunt u bij Coppens Alkmaar op vertrouwen.

Wij beschikken over de nieuwste apparatuur en software. En mede dankzij onze interne kwaliteitscontrole leveren wij dan ook elke keer weer een goede en veilige installatie af, zodat u gegarandeerd over gezond drinkwater beschikt.

Leidingen vernieuwen & besparen

Bent u van plan om een boiler, zonnecollectoren of een warmte-terugwin-systeem voor het verwarmen van uw drinkwater aan te schaffen? Wil u uw huis verbouwen of zelfs een heel nieuw huis bouwen? Pak dan meteen de leidingen tussen het warmwatertoestel en de kranen aan.

Optimale (warm)waterleidingen zijn kort en hebben een kleine doorsnede. Ze bevatten een klein volume water, waardoor u niet lang hoeft te wachten op warm water. Plaatsing van het warmwatertoestel dichtbij de kranen helpt ook. Zo bespaart u op uw energieverbruik en -kosten.

Als wijzigingen in plaatsing van het warmwatertoestel of waterleiding niet mogelijk zijn, is een close-in boiler in een keukenkast een goed alternatief. Ook de Quooker wordt de laatste jaren veelvuldig geplaatst. Een groot voordeel is dat je direct kokend heet water hebt.

Tips

Isoleer waterleidingen niet, ook niet in onverwarmde ruimtes. U vergroot dan het risico op aanwas van de legionellabacterie. Uitzonderingen op deze regel zijn circulatieleidingen en leidingen van een collectief warmwatersysteem.

Om besmetting van legionella te voorkomen, volstaan vaak eenvoudige maatregelen. Thuis kunt u de temperatuur van het douchewater in uw warmwatertoestel afstellen op minimaal 55°C. Bent u langer dan een week niet thuis geweest, laat dan het koude én warme water een minuut stromen. Het beste kunt u de douchekop daarbij onderdompelen in een emmer water.

De legionellabacterie bevindt zich in de grond en in (leiding)water. Het wordt een probleem als de bacterie zich vermenigvuldigt en vervolgens door verneveling in de lucht komt die ingeademd wordt. Dat kan vooral gebeuren als de bacterie:

  • in water met een temperatuur tussen 25 en 45 °C aanwezig is
  • in stilstaand water aanwezig is
  • in een leiding met roest, kalk of een slijmlaag aanwezig is

De bacterie vermenigvuldigt zich optimaal bij een watertemperatuur van 37 °C.
Boven de 55 °C gaat de bacterie dood.

Coppens Alkmaar: hét vertrouwde adres voor al uw installatiewerk, renovatie & onderhoud

Neem contact op 072 51 142 30

Gebruik ons serviceformulier voor niet-acute storingen en aanvragen »