Voor advies aanschaf installatie en onderhoud van warmtepompsystemen

Voor duurzaam verwarmen, koelen en warm water is de warmtepomp een oplossing. Deze pomp onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht.

Er bestaan twee verschillende soorten warmtepompsystemen: een ”all-electric” systeem, waarvoor geen gasaansluiting nodig is, en een ”hybride” systeem (combinatie warmtepomp/HR-ketel).

Een hybride systeem bestaat uit drie onderdelen: een warmtepomp buitendeel, een warmtepomp binnendeel en een HR-ketel. CV ketels met warmtepompen kunnen worden uitgebreid met een zonne-energiesysteem voor een compleet energieneutrale oplossing.

Subsidies en regelingen

Zowel op nationaal als op lokaal niveau stimuleert de overheid het energiezuiniger maken van woningen. Wilt u direct weten voor welke subsidie of regeling, bij voorbeeld Groene hypotheek of Energiebespaarregeling, u in aanmerking komt? Kijkt u dan op de Energiesubsidiewijzer en RVO.nl. Zo heeft u wellicht nóg een argument om te kiezen.

50% minder co2-uitstoot, 50% minder gasverbruik

De kracht van een hybride oplossing is de samenwerking tussen de warmtepomp (die 70% van de energie levert) en de HR-ketel (die bijschakelt wanneer dit nodig is). Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en uw warmtebehoefte, kiest het systeem altijd de meest zuinige combinatie: de warmtepomp, de HR-ketel of beiden. Op jaarbasis daalt uw gasverbruik hierdoor minimaal met 50%.

Wij werken met warmterpompen van o.a.: Remko, Panasonic en Hitachi. Bekijk ook de Energiesubsidiewijzer

Coppens Alkmaar: hét vertrouwde adres voor al uw installatiewerk, renovatie & onderhoud

Neem contact op 072 51 142 30

Gebruik ons serviceformulier voor niet-acute storingen en aanvragen »